A vendéglátás egyik legnépszerűbb vállalkozási formája az étterem üzemeltetés. A sikeres étteremnyitáshoz azonban számos feltételt kell figyelembe venni, beleértve a jogi, személyi és gazdasági szempontokat is.
Blog
Cégünk munkatársait szakmai tapasztalatuknak köszönhetően bátran kereshetik tanácsadás céljából. Annak érdekében, hogy a konyhatechnológia legújabb fejlesztéseiről, trendjeiről naprakész információkkal rendelkezzünk, mi is folyamatosan képezzük munkatársainkat.
Egy klasszikus éttermi konyha a kulináris alkotások szentélye, ahol az ízek és ételek mesterei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vendégeknek felejthetetlen gasztronómiai élményben legyen részük. Ahhoz, hogy ez az élmény minden szempontból tökéletes legyen, a megfelelő konyhai eszközök és gépek használata elengedhetetlen. A nagykonyhai eszközökkel és gépekkel szemben támasztott alapvető követelmény a könnyű és hatékony tisztíthatóság és a tartósság. Ezért nyertek teret a professzionális konyhákban és nagykonyhai gépek készítésénél a rozsdamentes anyagok.
A food truckok népszerűsége az elmúlt évek során rohamosan növekedett, és egyre többen döntenek úgy, hogy ezen a „mozgékony gasztronómiai platformon” keresztül kínálják ételeiket és italaikat.
Az előírások értelmében a vendéglátó egységeknek 2021.11.01-től regisztrálniuk kell az NTAK online rendszerében, hasonlóan a szálláshely szolgáltatókhoz, ahogyan azt korábban is tették. Az adatszolgáltatási kötelezettség megkezdéséig be kell fejezni a regisztrációt. Emellett 2023. július 01-től fokozatosan bevezetésre kerül az NTAK rendszer adatainak szolgáltatására alkalmas szoftverek használata.
Az éttermek, „ipari konyhák” és egyéb vendéglátó egységek működtetése során az egyik legfontosabb tényező a hatékony és megbízható konyhai felszerelés. Gyakran ez a sikeres működésük kulcsa is. A nagykonyhai, professzionális konyhagépek és eszközök számos feladatot látnak el nap, mint nap, és az idő múlásával, a használattól és az alkatrészek kopásától függően ezek a gépek és eszközök elveszíthetik hatékonyságukat és meghibásodhatnak. Ezért elengedhetetlen tudni, mikor és miért érdemes lecserélni a nagykonyhai gépeket és eszközöket.
Az asztali hűtők kiváló hűtéstechnikai berendezések, amelyek lehetővé teszik az élelmiszerek és italok tárolását a megfelelő hőmérsékleten. Kompakt méretük miatt ideálisak kisebb konyhákba vagy akár irodákba, ahol fontos a helytakarékosság.
A hűtővitrinek számos előnnyel járnak a vendéglátóipari egységek és a kereskedelmi üzletek számára. Ezek az előnyök közé tartozik az élelmiszerek frissességének és minőségének megőrzése, a kényelem és a vásárlói élmény javítása, valamint az értékesítés növelése.
Az ipari sütő a vendéglátóipari gépek családjába tartozó nagykonyhai berendezés, amely nélkülözhetetlen a hatékony és gyors munkavégzés eléréséhez. A piacon számos fajtájú sütők közül válogathatunk, amelyek hozzájárulnak a nagy mennyiségű ételek elkészítésében.
Ahogyan az otthoni konyákban úgy az ipari konyhák számára sem egyszerű megtalálni a megfelelő készüléket, ezért most nézzünk meg néhány példát, arra, hogy mire érdemes figyelni a sütő kiválasztásánál.
Az üvegajtós hűtők népszerűsége folyamatosan növekszik, és egyre több vendéglátóipari egységekben megtalálhatóak. Ezek a modern és elegáns Hűtéstechnikai készülékek nemcsak jól mutatnak az adott helyiségben, hanem praktikusak is. Tekintsük át ebben a cikkben az üvegajtós hűtő előnyeit, azért, hogy segíteni tudjunk az Ön számára legmegfelelőbb hűtő kiválasztásában.
Gyakran előfordul, hogy vállalkozások belső fejlesztésekre szorulnak. Ha egy cég sikeres, akkor folyamatosan bővítenie kell a kapacitását, azért, hogy lépést tudjon tartani a vendégek igényeivel. Ez alól az éttermek sem kivételek.
Amennyiben a vendéglátó egysége gyakran teltházzal működik, akkor érdemes elgondolkodnia azon, hogy hogyan tudná hatékonyabbá tenni a konyhai munkafolyamatokat, és ezzel felgyorsítani a kiszolgálást, aminek köszönhetően a vállalkozása még eredményesebbé válhat.
Amennyiben vendéglátással foglalkozik, akkor biztosan tudja, hogy rengeteg különleges követelményeknek és igényeknek kell megfelelni. A kereskedelmi étkezés különösen bonyolult, ezért fontos, hogy minden folyamat pontosan és hatékonyan működjön. Ebben segíthet a sokkoló hűtő, ami lehetővé teszi a nagy mennyiségű élelmiszerek rövid idő alatt történő lehűtését.
2022 első újdonsága egy európai gyártó megjelenése kínálatunban amely tartósságáról és minőségéről ismert a HORECA szektorban. Kattintson a részletekért!
Bemutatótermünk és raktárunk reggel 8 órától egészen 17 óráig újra látogatható. Azonban az érvénybelévő járványügyi szabályok nálunk is érvényesek: szájmaszk viselése kötelező és lehetőség szerint tartsuk a legalább másfél méteres távolságot.
Az Atosa megérkezett Magyarországra! A legnagyobb hűtéstechnikai gyártók közé sorolható Atosa, illetve a cégcsoport tagjaként az Ice-A-Cool, az Attase Gastro Kft. kizárólagos partnerségében megérkezett Magyarországra. A legerősebb szegmensű termékeiket (feltéthűtők, hűtőszekrények, fagyasztók, hűtött munkaasztalok, salátahűtők, pizza pultok) a verhetetlen ár és kifogástalan minőség jellemzi.
Az Attase Kft komplett konyhatechnológiák tervezése, szállítása és szervizelése mellett élelmiszeripari alapanyagok értékesítésével foglalkozik több mint 15 éve. Konyhatechnológiai osztályunkra keresünk főállású szerviztechnikust.(gáz és elektromos). Bemutatótermünk és szervizünk Budapest könnyen megközelíthető helyén található a Puskás Stadion közelében.
SIRHA a 2020-as év egyik meghatározó vendéglátó-ipari szakkiállítása Európában, amely február elején került megrendezésre a budapesti Hungexpo területén. Az Attase Kft mint magyarország egyik vezető konyhatechnológiai vállalkozása és stratégiai partnere a minőségi megoldásairól híres török Ozti impozáns és méretes standdal képviselte magát és egyúttal a hazai piacon is népszerű termékeit.