Attasé Kft logó

info@attase.hu Szervíz:+36-70 325-0728 H-P 8:00-17:00
+36-70 701-8415 +36-70-402-5945

Kategóriák
Attasé Kft logó

info@attase.hu Szervíz:+36-70 325-0728 H-P 8:00-17:00
+36-70 701-8415 +36-70-402-5945

  • Kategóriák
    • Akciós termékek
    • Konyhatechnológia
    • Konyhai eszközök
    • Hűtéstechnika
    • Mosogatás
    • Rozsdamentes bútorok
    • Szállodai eszközök
    • Báreszközök
    • Tálaló és ételszállító eszközök
    • Használt termékek
    • Gyártók
    • Kiárusítás
    • Egyéb termékek
  • Mosogatógép akció
  • Szezon akció
  • Rólunk
    • Rólunk
    • PR & Média
    • Karrier
    • Részletfizetés
    • Hűségpontok
  • Bemutatkozás
  • Bemutatóterem
  • Nagykonyha szerviz
  • Referenciák
  • Katalógus
    • Katalógus
    • Szórólap
  • Blog
  • Kapcsolat
  • Részletfizetés
  1. Blog
  1. Blog
Vissza
Étteremnyitás 2024-ben – Jogi és marketing tippek

Étteremnyitás 2024-ben – Jogi és marketing tippek

A vendéglátás egyik legnépszerűbb vállalkozási formája az étterem üzemeltetés. A sikeres étteremnyitáshoz azonban számos feltételt kell figyelembe venni, beleértve a jogi, személyi és gazdasági szempontokat is.

2023.11.28 17:11

Jogszabályi feltételek


Július 1-jétől a vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók kötelező NTAK adatszolgáltatása lépett hatályba. A 100 millió forint nettó árbevételt meghaladó üzemeltetők számára ez már 2023. január 1-jétől kötelező volt. Az adatszolgáltatáson túlmenően az étterem üzemeltetéshez nincs szükség engedélyre.

Amellett, hogy a vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók kötelező NTAK adatszolgáltatása 2023. július 1-jétől lépett hatályba, az étteremnyitáshoz további jogszabályi feltételek is vonatkozhatnak.

Helyi önkormányzati rendeletek

A helyi önkormányzatok étteremnyitáshoz kapcsolódó helyi rendeletet is hozhatnak. Ezek a rendeletek a következőket szabályozhatják:

  • Az étterem működési idejét
  • Az étterem nyitvatartási idejét
  • Az étterem jellegét (pl. étterem, kávézó, gyorsétterem stb.)
  • Az étterem elhelyezkedését
  • Az étterem környezetvédelmi előírásait
  • Egészségügyi előírások

Az éttermek működéséhez az egészségügyi előírásoknak is meg kell felelni. Ezek az előírások a következőket szabályozhatják:

  • Az étterem helyiségeinek higiéniáját
  • Az ételek és italok előállításának higiéniáját
  • Az étterem dolgozóinak higiéniáját
  • Tűzvédelmi előírások

Az éttermek működéséhez a tűzvédelmi előírásoknak is meg kell felelni. Ezek az előírások a következőket szabályozhatják:

  • Az étterem helyiségeinek tűzvédelmi kialakítását
  • Az étterem tűzvédelmi felszerelését
  • Az étterem tűzvédelmi felelősét
  • Egyéb előírások

Az éttermek működéséhez további előírások is vonatkozhatnak, például:

  • Az étterem építési engedélye
  • Az étterem működéséhez szükséges biztosítások
  • Az étterem üzemeltetéséhez szükséges szakképzettség
  • Az étteremnyitás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a vonatkozó jogszabályi előírásokról.

 

Étteremnyitás lépései


Az étteremnyitáshoz az alábbi lépéseket kell végrehajtani:

Koncepció kidolgozása


A sikeres étteremnyitáshoz fontos, hogy legyen egy világos koncepció, amely meghatározza az étterem stílusát, konyháját, célközönségét és versenyelőnyét.

Helyszín kiválasztása


A helyszín kiválasztásakor figyelembe kell venni a célközönséget, a versenyhelyzetet és a helyiség adottságait.

Üzleti terv készítése


Az üzleti tervben a koncepciót, a helyszínt, a marketingstratégiát, a pénzügyi tervet és a marketingstratégiát kell részletesen kidolgozni.

Engedélyek beszerzése


Amennyiben az étterem üzemeltetéséhez engedély szükséges, akkor azt be kell szerezni.

Beruházások megvalósítása


A beruházások során a helyiség felújítása, a berendezés és az eszközök beszerzése, valamint az alapanyagok és a készletek beszerzése történik.

A legjobb vendéglátóipari egységeket az attase.hu webshopon tudjuk megvenni, akár online!

Nyitás


A nyitás előtt gondoskodni kell a marketingről és a személyzet felkészítéséről.

Miből álljon egy marketing stratégia étteremnyitás előtt?


Egy most nyíló étterem marketing stratégiája a következő elemeket kell, hogy tartalmazza:

  • Célközönség meghatározása: Az első lépés, hogy meghatározzuk, kiket szeretnénk megcélozni. Kik a potenciális vendégeink? Milyen korúak? Milyen neműek? Milyen jövedelmi szinten élnek? Milyen életmódot folytatnak?
  • Üzleti célok meghatározása: Mi a célunk a marketinggel? Szeretnénk új vendégeket szerezni? Meglévő vendégeket visszacsábítani? Az étteremünket népszerűbbé tenni?
  • Üzleti üzenet meghatározása: Miben különbözik az éttermünk a versenytársaktól? Milyen üzenetet szeretnénk eljuttatni a potenciális vendégeinkhez?
  • Marketing eszközök kiválasztása: Milyen marketing eszközöket fogunk használni? Hagyományos reklám (pl. televízió, rádió, nyomtatott sajtó), online marketing (pl. közösségi média, weboldal), személyes marketing (pl. szórólapok, plakátozás)?
  • Marketing üzenetek és kampányok kidolgozása: Mi az üzenetünk a potenciális vendégeink számára? Milyen kampányokat fogunk indítani?
  • Mérés és értékelés: Hogyan mérjük a marketing kampányaink hatékonyságát?

A marketing stratégia kidolgozásakor fontos, hogy figyelembe vegyük az éttermünk koncepcióját, a célközönségünket, valamint az üzleti céljainkat. A stratégia legyen átgondolt és következetes, és legyen megfelelően mérhető.

Íme néhány konkrét tipp, amit érdemes figyelembe venni egy most nyíló étterem marketing stratégiájának kidolgozásakor:

  • Törekedjünk arra, hogy az éttermünket minél szélesebb körben megismertesse a potenciális vendégekkel. Ehhez használjuk ki a különböző marketing eszközöket, és törekedjünk arra, hogy az üzeneteink relevánsak és érdekesek legyenek a célközönségünk számára.
  • Legyünk kreatívok a marketing kampányaink során. Próbáljunk meg kitűnni a versenytársak közül, és felkelteni a potenciális vendégek érdeklődését.
  • Fókuszáljunk a közösségi médiára. A közösségi média kiváló eszköz arra, hogy kapcsolatba lépjünk a potenciális vendégeinkkel, és megismerjük az igényeiket.
  • Készítsünk jó minőségű fotókat és videókat az éttermünkről és az ételeinkről. A vizuális tartalmak hatékonyan tudnak segíteni az éttermünk népszerűsítésében.
  • Kínáljunk valami különlegeset. Adjon az éttermünknek valami olyat, amit a versenytársaink nem kínálnak. Ez lehet egy egyedi étel, egy különleges rendezvény, vagy egyedi szolgáltatás.
  • A marketing stratégia folyamatos fejlesztés alatt áll. Fontos, hogy folyamatosan mérjük a kampányaink hatékonyságát, és ennek megfelelően módosítsuk a stratégiánkat.

Sikeres étteremnyitáshoz - vezető tippek


A sikeres étteremnyitáshoz a következő tippeket érdemes figyelembe venni:

  • Törekedj a kiváló minőségre! Az ételek és a kiszolgálás minősége alapvető fontosságú a vendégek elégedettségének eléréséhez.
  • Legyél kreatív! A vendégeket meg kell lepni valamivel, hogy visszatérjenek az étteremébe.
  • Legyél kommunikatív! A vendégekkel való jó kommunikáció elengedhetetlen a sikerhez.
  • Legyél következetes! A minőség és a szolgáltatás színvonala legyen mindig magas.

Miért fontos kiváló ipari gépek beszerzése egy most nyíló étteremnek?


A kiváló ipari gépek beszerzése egy most nyíló étteremnek azért fontos, mert ezek biztosítják a magas minőségű ételek és italok előállítását, valamint a hatékony munkavégzést.

Az ipari gépek biztosítják a következőket:

Kiváló minőségű ételek és italok előállítását: A kiváló minőségű ipari gépek segítségével a séfek és a felszolgálók könnyedén és gyorsan készíthetnek ízletes és egészséges ételeket és italokat. Ez elengedhetetlen a vendégek elégedettségének eléréséhez.

Hatékony munkavégzést: A kiváló ipari gépek megkönnyítik a munkavégzést, és segítenek a személyzetnek a hatékonyabb működésben. Ez csökkenti a munkaerőköltségeket, és javítja a profitot.

A kiváló ipari gépek kiválasztásakor fontos figyelembe venni az étterem koncepcióját, a konyha típusát, valamint a várható fogyasztói igényeket. A gépeknek meg kell felelniük az egészségügyi előírásoknak, és biztonságosak kell legyenek a használatuk.

Válogass minőségi vendéglátóipari gépek közül itt

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Attase Gastro Kft.
  • 1087 Budapest, Hős utca 1/a.
  • +36707018415
  • +3612709134
  • Szervíz: +36703250728
  • info@attase.hu
  • facebook

  • instagram

  • twitter

  • youtube

  • pinterest

Kövess minket Facebookon!
Attase Kft.
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Azonnali kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre és 3 000 Ft értékű hűségpontot írunk jóvá felhasználói fiókodba.

Feliratkozás
attase.hu
attase.hu
  • Akciós termékek
  • Konyhatechnológia
  • Konyhai eszközök
  • Hűtéstechnika
  • Mosogatás
  • Rozsdamentes bútorok
  • Szállodai eszközök
  • Báreszközök
  • Tálaló és ételszállító eszközök
  • Használt termékek
  • Gyártók
  • Kiárusítás
  • Egyéb termékek
  • Mosogatógép akció
  • Szezon akció
  • Rólunk
    Rólunk
    • Rólunk
    • PR & Média
    • Karrier
    • Részletfizetés
    • Hűségpontok
  • Bemutatkozás
  • Bemutatóterem
  • Nagykonyha szerviz
  • Referenciák
  • Katalógus
    Katalógus
    • Katalógus
    • Szórólap
  • Blog
  • Kapcsolat
  • Részletfizetés
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.