(Br.: 255 346 Ft)
Wok tűzhely
Az ipari wok tűzhelyek a professzionális vendéglátó-konyhák egyik legfontosabb eszközei, különösen akkor, ha gyors, magas hőmérsékleten végzett sütésre vagy pirításra van szükség. Legyen szó ázsiai ételekről, street food jellegű fogásokról vagy gyorséttermi kínálatról, a wok tűzhelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy a hozzávalók intenzív hőhatás mellett rövid idő alatt megőrizzék frissességüket, ízüket és állagukat.
Kínálatunkban megtalálhatók gázos wok tűzhelyek és indukciós modellek is, hogy minden konyha a saját igényeihez leginkább illeszkedő megoldást választhassa. A gázüzemű változatok erőteljes, fókuszált lánggal dolgoznak, ami lehetővé teszi a klasszikus „wok hei” (a wokban sült ételek jellegzetes ízvilága) elérését. Az indukciós wok tűzhelyek pedig modern, energiatakarékos alternatívát kínálnak, precíz hőszabályozással és gyors reakcióidővel.
Az Attase kínálatában elérhető berendezések megbízható, ipari minőségű kialakítással, rozsdamentes acél burkolattal és könnyen tisztítható felületekkel rendelkeznek – így ideális választást jelentenek éttermek, kifőzdék és nagykonyhák számára egyaránt.
(Br.: 255 346 Ft)
(Br.: 1 885 633 Ft)
(Br.: 2 107 025 Ft)
(Br.: 2 227 072 Ft)
Mi a WOK tűzhely?
A vendéglátó egységek egyik legfontosabb tevékenysége, hogy minél több folyamatot leegyszerűsítsenek, és mindezt a lehető legköltséghatékonyabban végezzenek. Ehhez elengedhetetlenek a nagy teljesítményű Wok tűzhelyek, ezért nem hiányozhatnak egyetlen Ipari konyhából sem. Ez az ipari kivitelezésű tűzhely ergonomikus kialakításának köszönhetően kifejezetten a WOK edényeknek lett kitalálva. Az egység tekercselt előlapja megkönnyíti a WOK kézben tartását. Fokozatos lejtős kialakítása megakadályozza a túlfolyást is. Kiváló minőségű rozsdamentes acél külsővel büszkélkedhet, amelyek hosszú élettartamot biztosít, és a főzés után nagyon könnyen tisztítható. Mivel gázüzemű nagyon gazdaságos a fogyasztása is, és az azonnali gyújtást biztosító vezérlővel kialakított egység bármikor használatra kész. Speciális tűzhely a keleti főzéshez nagy teljesítményű égőkkel, a függőleges láng egyenletesen melegíti a serpenyőt, lehetővé téve a gyors főzést. Egyre elterjedtebbek a keleti ízek világa, és ha lépést akarunk tartani az ázsiai konyhákkal, akkor nem hiányozhat a konyhából egy ilyen Ipari tűzhely.
Wok tűzhely jellemzői
A Wok tűzhelyek főzősorba építhetők asztali vagy akár szabadonálló verzióban kapható. Ideális éttermek, szállodák, ipari konyhák és vendéglátó egységek kiszolgálására!
Jellemzők:
- rozsdamentes acél felépítés adott esetben szintezhető lábakkal
- indukciós wok főzőfelülettel
- lekerekített élek
- könnyen tisztán tartható és karbantartható
- 7 fokozatú hőfokszabályzó
- digitális vezérlés
- 700-900-as méretben kapható
- Robosztus, ipari kivitelezésű
- öntöttvas sütőfelület
- ergonomikus design
A WOK egy Kínából származó univerzális fémedény, segítségével lehet kevés vagy bő olajban sütni, főzni, párolni, illetve pirítani. Alakja leginkább egy félgömbre hasonlít. Elérhető kisebb asztali változatban is, amik úgyszintén profi felhasználásra tervezett indukciós wok tűzhelyként lehet bemutatni. Méretéből adódóan könnyen mozgatható, otthoni és profi felhasználásra egyaránt alkalmas. De ideális büfékben, profi konyhákban, kitelepülős rendezvényeken kisebb nagyobb adagok gyors melegítésére, forralására. Kezelése és tisztítása roppant egyszerű.
Wok tűzhely tisztítása
Először is győződjön meg arról, hogy a Wok tűzhely ki van kapcsolva ezáltal elkerülhetőek a nemkívánatos balesetek és égési sérülések. Csak akkor kezdjen neki a Wok tűzhely tisztításához, ha az már kihűlt. Mint minden Ipari konyhában a higiéniai szabályok betartása kiemelten fontos egy nagykonyha működése során. Ahhoz, hogy elkerüljük a különböző ételmérgezésekkel kapcsolatos betegségeket, ajánlott minden műszak után alaposan kitakarítani a Wok tűzhelyt. Ez pár egyszerű mozdulattal megoldható. Távolítson el minden lerakódott ételmaradékot a tűzhelyről, törölje át nedves ruhával a készüléket majd törölje szárazra. A rozsdamentes részek esetén speciális vegyszer használata ajánlott. A megfelelő karbantartással és tisztítással nagyban növeli a Wok tűzhely élettartamát, és a megfelelő működését.
Milyen típusú wok tűzhelyek kaphatók?
A professzionális wok tűzhelyek többféle kivitelben elérhetők, hogy minden vendéglátóegység megtalálja a számára ideális megoldást.
Energiaforrás szerint:
- Gázos wok tűzhelyek:
A klasszikus megoldás, ahol a nyílt láng intenzív hőt ad le. Ideális a tradicionális ázsiai konyhatechnológiákhoz. - Indukciós wok tűzhelyek:
Korszerű, energiatakarékos eszközök precíz hőszabályozással és gyors reakcióidővel.
Kialakítás szerint:
- Asztali wok tűzhelyek:
Kompakt méretűek, ideálisak kisebb konyhákba vagy mobil felhasználásra. - Szabadon álló (álló) wok tűzhelyek:
Stabil, nagyobb teljesítményű készülékek, amelyek intenzívebb igénybevételre is alkalmasak.
Melyik típus kinek ajánlott?
A megfelelő wok tűzhely kiválasztása nagyban függ a konyha típusától, elhelyezkedésétől és a várható forgalomtól.
- Indukciós wok tűzhely:
Kiváló választás beltéri használatra, modern konyhákba, ahol fontos a pontos hőmérséklet-szabályozás, csendes működés és energiahatékonyság. - Gázos wok tűzhely:
Jól működik kültéren, food truckokban vagy nagyobb teljesítményű konyhákban. Erős lángja miatt ideális ázsiai, gyorspirított ételekhez. - Asztali kivitel:
Mobilis, kisebb vendéglátóhelyek számára praktikus, ahol helytakarékos megoldásra van szükség. - Álló kivitel:
Nagyobb éttermek, üzemi konyhák számára készült, ahol folyamatos, intenzív használat jellemző.
Mire figyelj vásárláskor?
A megfelelő ipari wok tűzhely kiválasztásához az alábbi szempontokat érdemes mérlegelni:
- Teljesítmény:
Általában 3,5–28 kW között mozog. A magasabb érték gyorsabb hőleadást jelent. - Égő típusa:
Nyílt lángos vagy indukciós; utóbbi biztonságosabb és energiatakarékosabb. - Méret és kialakítás:
Illeszkedjen a rendelkezésre álló térhez, asztali vagy álló kivitelben. - Energiafogyasztás:
Fontos szempont hosszú távon – az indukciós modellek kevesebb energiát fogyasztanak. - Tisztíthatóság:
Simára csiszolt rozsdamentes acél, kivehető égőrácsok és könnyen elérhető felületek. - Garancia és márkaháttér:
Megbízható gyártó, szervizháttér, garanciaidő (pl. Berto’s 3 év).
GYIK
Milyen edényt használhatok indukciós wok tűzhelyhez?
Csak mágnesezhető aljú (vas, acél) wok edényekkel kompatibilis. Alumínium vagy réz edények nem működnek.
Használhatok gázos wok tűzhelyet beltérben?
Igen, de kizárólag megfelelő szellőztetés és szén-monoxid-érzékelő megléte mellett. Ipari konyhákban jellemzően páraelszívóval együtt használják.
Miért válasszak inkább indukciós wokot?
Energiatakarékos, gyors, pontos hőszabályozást biztosít, ráadásul tisztítása is egyszerűbb, mint a gázos változaté.
Hogyan válasszam ki a megfelelő teljesítményt?
Kisebb forgalmú helyeknek 3–5 kW is elegendő, míg nagy éttermeknek 14–28 kW közötti gázos verzió ajánlott.
Wok tűzhely márkák
Az Attase kínálatában megtalálható Wok tűzhely márkáink:
- Ozti
- Berto’s
- Dexion