(Br.: 875 030 Ft)
(Br.: 833 120 Ft)
info@attase.hu Szervíz:+36-70 325-0728 H-P 8:00-17:00
+36-70 944-1333 +36-70 701-8415
A sokkoló hűtés és gyorsfagyasztás szinte minden vendéglátóegység, illetve ipari konyha működéséhez elengedhetetlen. Ehhez a legjobb választás egy kiváló minőségű anyagokból készült sokkoló hűtő beszerzése mellyel mindez kivitelezhető. Nézzen körül széles kínálatunkban, ahol rozsdamentes anyagból készült, több tálcás kivitelben kapható sokkoló hűtőket talál.
A sokkoló hűtő, a mélyhűtők és a hűtőszekrények továbbfejlesztett változata. Napjainkban számos helyen ipari konyhákban, cukrászdákban, éttermekben és még rengeteg vendéglátó egységekben alkalmazzák. Az ipari konyhákban elkészült ételeket a lehető legnagyobb óvatossággal kell lehűteni. Erre azért van szükség, hogy kiolvadás után az élelmiszerek, és alapanyagok a lehető legfrissebben kerüljenek az asztalra. Ennek az egyik feltétele a sokkoló hűtés vagy másnéven gyorsfagyasztás, amihez nélkülözhetetlen a sokkoló hűtő beszerzése.
A sokkoló hűtő a 75°C-os ételt -18°C-osra hűti le pár óra alatt. A rendkívüli gyorsaságú fagyasztás során az ételben található folyadékkristályok mikrokristályokká alakulnak. Minél gyorsabban megfagy az étel, annál kisebb méretű jégkristályok képződnek, így nem károsítják a sejt szerkezetét, így az étel állaga nem roncsolódik. Ezzel az eljárással készült ételek akár 3 hónapig is elállnak. Használatával rengeteg idő, és pénz takarítható meg.
A sokkoló hűtőnek a már egyszer megsütött ételek esetében van kiemelt szerepe. Minden étel, amely már egyszer átesett a sütései folyamaton, gyorsan elveszti az ízét. Egy meleg étel ki van téve a baktérium támadásának is. Ezen kedvezőtlen hatások elkerülésére lettek megalkotva a sokkoló hűtők. Ezek a hűtők gyorsan lehűtik az ételt, így megelőzve, hogy káros hatások érjék, mindezt úgy, hogy a fagyasztási folyamatok közben ne érje minőségi veszteség az élelmiszert.
A sokkoló hűtők egy maghőmérő szondával rendelkeznek, amely állandóan méri az étel maghőmérsékletét, így tud az étel közepe 3°C-os lenni, hiszen az eljárás folyamán másfél óra alatt a 75 °C -os ételt a készülék 3°C hőmérsékletre csökkenti. Ebből az eljárásból két fajta sokkolás létezik, mégpedig lágy és kemény sokkolás.
Ezen sokkolási eljárás során az ételt 3°C-osra csökkenti a hűtő berendezés, ebben az esetben az étel nem fagy meg, állagát teljesen megtartja. Ezt az eljárást javasolt használni leveseknél, tésztaféléknél és cukrászati termékek esetében.
A kemény sokkolási eljárás során az ételt -18°C-osra hűti a sokkoló berendezés, majd a hőmérsékletet folyamatosan emelve éri el a 3°C-ot. Ezt az eljárást javasolt zsírosabb, nagyobb sűrűségű ételek, vastagabb húsok esetében. Azonban ezeket az ételeket javasolt 3 napon belül elfogyasztani.
A sokkoló hűtők egy ipari konyha vagy vendéglátó egység számára szinte nélkülözhetetlenek, hiszen rengeteg előnnyel rendelkeznek:
Teljes egészében az EU-ban készültek (nincsen bennünk olcsó, megbízhatatlan távol-keleti alkatrész) Tropikalizált kondenzáló egységeket tartalmaznak így a legkeményebb konyhai körülmények között is megbízható teljesítményt nyújtanak. (+ 43 °C környezeti hőmérséklet, 65% páratartalom) és HACCP követelményeknek maximálisan megfelelnek.
Asber, Stalgast. Elérhető 3,5,8 és 10 tálcás változat. Ezeknek nagyrésze képes GN1/1-es és úgynevezett cukrász tálca befogadására is.
További előnyök:
A sokkoló hűtőket szükséges szakember által beüzemelni ezen felül tisztán tartani és a karbantartásról gondoskoni. Szállítás, beüzemelés és szerviz kapcsán cégünk segítséget nyújt igény esetén vásárlóinak sokkoló hűtők esetén is.