Vákuumcsomagoló ismertető
Vákuumcsomagolás =
könnyű és gyors módja annak, hogy élvezze az egészséges életet. Élelmiszer megtakarítás, helytakarékosság, időmegtakarítás és pénzmegtakarítás.
- pénz és élelmiszer takarékosság. A megfelelő tárolás során jelentős mennyiségű pénzt takaríthatunk meg és kisebb a szén-dioxid kibocsátásunk is.
- hűtő és fagyasztó helytakarékos. Vákuumcsomagolás segítségével nem csak az ételeket védjük meg hanem extra helyet teremtünk a zsúfolt hűtőszekrényünkben vagy fagyasztónkban. Ráadásul könnyen azonosíthatjuk az ételeket a megfelelő vákuumos zacskókkal.
termékpalettánkon megtalálhatóak az egyszerű külső vákuumozó gépek, valamint a teljesen automata kamrás rendszerek egyaránt.
Eltávolítják a levegőt a speciálisan tervezett zacskókból. A folyamat által csökken a káros anyag és az élelmiszer hulladék mennyisége is.
A vákuumcsomagoló folyamat és annak előnyei:
Lényege, hogy egyes alapvető élelmiszerek és nyersanyagok eltarthatóságának idejét megnövelje. (húsok, tejtermékek, kávék, tészták) Ezek az élelmiszerek vákuumcsomagolás hiányában tönkre mennének, hiszen az oxidációs folyamatok (az oxidáció minden olyan folyamat, amelyben molekulák, atomok, ionok elektront adnak le és egy másik fél felveszi ezeket az elektronokat) következtében negatív folyamatok indulnak be. (vitamin és tápanyag csökkenés, aminósavak lebomlása stb)Ha ezt a negatív de természetes folyamatot akarjuk késleltetni akkor be kell szerezzünk egy vákuumcsomagoló gépet.
A nem élelmiszeripari termékek esetén a vákuum megvédi a termékeket a karos külső hatásoktól (pld. nedvesség, pára).
Az Attase Kft elkötelezettje a minőségi termékeknek, így vákuumcsomagolóink kiváló olasz gyár termékei.
A különböző méretű vákuumtasakok áráról és felhasználhatóságukról érdeklődjön elérhetőségeink egyikén.
Tudta? A vákuumcsomagolás nem helyettesíti a hűtést vagy a fagyasztást. Minden hűtést kívánó romlandó étel vákuumcsomaglás alatt is hűteni kell. Azonban a zárt levegőtlen csomagolásnak köszönhetően az étel legalább 3-szor hosszabb ideig képes friss maradni.
Hogyan működnek a vákuumcsomagolók?
Mindennek a lényege a gázzáró burkolat. Légritkított teret hozunk létre és a burkolat légmentesen lezáródik. 0.1 barnak köszönhetően a mikroorganizmusok lelassulnak és az oxidáció sebessége csökken. A tökéletes eredményhez megfelelő hőmérséklet is szükségeltetik
Két féle vákuumcsomagoló-t kínálunk: kamrás és nem kamrás változatokat.
A kamrás vákuumcsomagolás főbb részei:
- A termék elhelyezése a vákuumtasakba.
- Vákuumtasak behelyezése a vákuumozóba.
- A vákuum kialakítása a tasakban.
- Leheggesztés.
- Atmoszférikus légnyomás visszaállítása.
Bemutatkozik az Euromatic vákuumcsomagoló technológia
- Urano: tökéletes gépek csomagolóüzemek, laboratóriumok vagy minden olyan vásárló számára akik a minőségi termelésre esküsznek. A vákuumszivattyúi rendkívül erősek és a hegesztés nélküli kamrák karöltve az elektronikus vákuum kontrollal rendkívüli megbízható eredményeket produkál.
- Giove: közepes méretű cégek számára készült. Nem csak élelmiszeriparban használható.
- Apollo: innovatív gép alacsony hőmérsékleten vákuumozott termékek számára. A gép teljesen rozsdamentes acélból készült és fel van szerelve egy digitális vezérlőpult egységgel, amelyen figyelemmel lehet kísérni az időt és a hőmérsékletet. A fűtési rendszernek köszönhetően a főzési folyamat alatt a hőmérséklet folyamatosan fenntartott.
- Terra: tökéletesek kiskereskedelmi egységek számára. Képesek bármilyen formájú tálca pecsételésére és csomagolására.
