Gasztronómiai kereskedelem
Kategóriák

Sous Vide

Hendi - Sous Vide rúd
Méret: 98x158x350 mm
Ár: 46 300 Ft +Áfa
Bruttó: 58 801 Ft
Rendelhető
Sous Vide - 13 literes vízfürdő medence GN2/3
Méret: 363x335x290 mm
Ár: 89 300 Ft +Áfa
Bruttó: 113 411 Ft
Raktáron
Sous Vide - 20 literes vízfürdő medence
Méret: 600x330x300 mm
Ár: 121 800 Ft +Áfa
Bruttó: 154 686 Ft
Rendelhető

 

Honnan ered a Sous Vide kifejezés?

Franciaországból. A szó jelentése: vákuum alatt. Bővebben egy főzési módszer leírására utal, mely műanyag vákuumozott csomagolásban történik. Ennek a professzionális főzési technikának következménye, hogy némi alapképzettség mellett oxigénmentes környezetben, pontos hőmérséklet-ellenőrzés közben csökkenti az oxidációt és megnöveli a fogyaszthatóságot a baktériumok szaporodásának megakadályozása által. A Sous Vide technika nem csak a minőségi éttermekben van jelen, hanem háztartásokban is.

 

Sous Vide lényege

Minden terméket a megfelelő „saját” kémiai és biológiai összetevőinek figyelembe vételével hőkezeljük látható sejtszerkezeti roncsolás nélkül.

 

Különbség a hagyományos sütés és a Sous Vide technika között

Hosszabb sütési folyamat alacsonyabb hőfokon, illetve az étel egy műanyag vákuumtasakban van.

 

Sous Vide eredménye

Tökéletes ízű, állagú, minőségű és biztonságos étel.

 

Sous Videhoz szükséges eszközök

Kell egy vákuumozó mely a teljesen légmentes teret hozza létre.

Kell egy vízfürdős forgatószivattyús Sous Vide készülék mely hőkezeli az ételünket.

Kell egy sokkoló, amely az étel gyors hűtésért felel.

 

A fentebb említett Sous Vide eszközök előnyei

Vákuumozó: oxigén és légmentes tér biztosítása. Megakadályozza az oxidációt. Ennek következményeként az étel nem színeződik el és még az aerob baktériumok szaporodását is megakadályozza.

Vízfürdős forgatószivattyús Sous Vide készülék: hőmérséklet kezelés a folyamat lelke, hiszen a különböző fehérjék más és más hőmérsékleten csapódnak ki.

Sokkoló: segítéségével 21 vagy akár 40 napig tárolhatjuk ételeinket a megfelelő körülmények között. – 18C esetén az ételt akár 18 hónapig is eltarthatjuk.

 

Ne feledjük szinte minden étel elkészíthető Sous Vide technikával illetve konyhánk költségeiből is faraghatunk használatuk segítségével!

 

 

sous vide montázs

 

Sous Videhoz szükséges biztonságos hőkezelési zónahatárokat Georges Pralus alkotta meg

 

Ajánlott hőmérsékletek Sous Videhoz

Halak
47-60 C
Szárnyasok
fehér hús 60-63 C
sötét hús 80 C
Tőkehúsok
angolosan 49 C közepesen angolosan 56,5 C
közepesen 60 C közepesen átsült 65,5 C átsült 71 C
Zöldségek, gyümölcsök
84-87 C
Az ételeket lehetőleg ne tároljuk 4 óránál tovább 5 és 54,5 C között

 



 

attase.hu törekszik a weboldalon megtalálható adatok pontos és hiteles közlésére. Olykor, ezek tartalmazhatnak téves információkat: a képek tájékoztató jellegűek, egyes leírások pontatlanok lehetnek vagy az árak előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. A gyártók előzetes bejelentés nélkül megváltoztathatják a termékek tulajdonságait, konfigurációt és a megjelenését.

 

attase kft a facebookon attase kft a twitteren attase kft a youtuben attase kft az instagramon attase kft a pinteresten