Forralt bor készítő
Mi derít mindenkit jó kedvre egy borongós őszi délutánon? Mi a legkívánatosabb ital egy szórakoztató szánkózás után? Természetesen a forralt bor!
Az ősz és a tél legnagyobb örömére megkezdtük forralt bor készítő gépeink árusítását!
Ezek a készülékek kávéfőzők is egyben így megvásárlásuk még jobban megéri! Rendkívül egyszerűen kezelhető berendezések kettős, hőszigetelt fallal. A biztonságos működést véghatároló termosztát és ellenőrző lámpák is biztosítják!
Melyik a legjobb forralt bor recept? Mi nem árulhatjuk el Önnek! Természetesen mi sem ismerjük! Azért nem ismerjük mert nem létezik. Ahány nép, ahány város, ahány egyén a forralt bor alapanyagai mindig mások!
Ezek a receptek azonban egy valamiben közösek: mindegyikben van bor!
Klasszikus forralt bor:
Hozzávalók: 1 liter vörös/fehérbor, 8 dkg cukor, 1 rúd fahéj, szegfűszeg, két szegfűbors és fél citrom.
Elkészítése: A bort es a többi hozzávalót edénybe öntjük, forráspontig hevítjük majd belekarikázunk egy citromot.
Rumos forralt bor:
Hozzávalók: 1 narancs, 1 citrom, másfél liter vörösbor, 10 db szegfűszeg, 2 rúd fahéj, 1 rúd vanília, 8 db kardamom mag, 30 dkg cukor, és jó sok kb 2,5 dl rum.
Elkészítés: A narancsot és a citromot megmossuk majd vékony szeletekre vágjuk. A bort lábasba öntjük és beletesszük a fűszereket, citromot, narancsot. Eközben a cukrot forráspontig hevítjük. A felforralt borhoz öntjük a rumot, majd flambírozzuk. Amikor elaludt, azonnal felszolgáljuk a gyümölccsel és a fűszerrel együtt ízlés szerint.